En Basit Şekilde Wordpress Site Kurulumu

En Basit Şekilde Wordpress Site Kurulumu

En Basit Şekilde Wordpress Site Kurulumu

En Basit Şekilde Wordpress Site Kurulumu

Wordpress site dendiğinde en çok kullanılan alt yapıların başında geliyor. Wordpress diğer blog tarzı sitelere göre bu işi bilmeyenler için geliştirmesi kolay olabilen bir altyapıdır. Bunu sebebi ise birçok geliştirici Wordpress için plugin (eklenti) geliştirmiştir.

Öyle ki bir yazılıma ihtiyaç durmadan eklenti mağazasından satın alınan eklentiler ile birçok ihtiyaç saniyeler içerisinde çözülüyor. Ancak Wordpress bir site kurmak için yine de bilgiye ihtiyaç vardır. Bu makalede sizlere Wordpress site nasıl kurulur onu anlatacağız.



Adım Adım Wordpress Site Kurulumu

1- Amaç Belirlemek


Wordpress altyapısı olan bir site kurmadan önce sitenin amacı belirlenmelidir. Yani bu sitenin bir blog sitesi mi, yoksa bir e-ticaret site mi veya daha farklı bir amaçla yapılacağını belirlemelisiniz. Çünkü Wordpress temasını buna göre seçeceksiniz ve sitenizin görünümü buna göre olacaktır.


2- Alan Adı Almak

Tüm sitelerde olduğu gibi Wordpress site için de bir alan adı almalısınız. Alan adı sitenin URL kısmında yer alan ve siteye giriş için kullanılan isimdir. Yani örnek verilmesi gerekirse; www.alanadi.com


3- Hosting Sağlamalısınız

Hosting sitenizin barınacağı yer olmaktadır. Bir hosting firması ile anlaşıp aylık, yıllık veya farklı bir zaman diliminde hosting hizmeti almanız gereklidir. Bu firmadan alacağınız hostingin firma tarafından Wordpress’in kurulacağı bir hosting hizmeti olduğuna emin olun.


4- Wordpress Kurulumu

Zaten halihazırda Wordpress sunan bir hosting satın aldığınız için sağlayıcınızdaki yetkiliye sitenize Wordpress kurmasını iletmeniz yeterlidir. Sonrasında gerekli bilgileri ileterek bir Wordpress kurulumu gerçekleştirirsiniz.


5- Tema Seçimi

Tema sitenizin görünümünü belirleyecektir. Dilerseniz Wordpress’in kendi marketinden tema seçebilirsiniz. Eğer buradaki seçenekler sizin için yeterli değil ise internet üzerinden araştırma yaparak çeşitli temalar satın alabilirsiniz.


6- Temayı Kurduktan Sonraki Ayarlar

Siteniz için gerekli temayı kurduktan sonra istediğiniz ama temanızda olmayan bir özelliği getirebilmek için eklenti mağazasından arama yapabilirsiniz. Örneğin sitenize hava durumu koymak istiyorsanız bunu eklentiler mağazasından hızlı bir şekilde indirebilir ve kurabilirsiniz.