YouTube Premium Fiyatlarına Zam Geldi: Sıra Türkiye'de mi?

YouTube Premium Fiyatlarına Zam Geldi: Sıra Türkiye'de mi?

YouTube Premium Fiyatlarına Zam Geldi: Sıra Türkiye'de mi?

YouTube Premium fiyatlarına sessizce zam yapıldı ve ABD'de bireysel abonelik için ödenen aylık ücret, daha önce 11,99 dolar olan fiyatıyla karşılaştırıldığında 13,99 dolara yükseldi. Şimdi merak edilen, bu yeni zammın Türkiye'de de geçerli olup olmayacağıdır. İşte detaylar!


Google'ın en prestijli abonelik hizmetlerinden biri olan YouTube Premium için alarmlı bir durum ortaya çıktı. Bu hizmet, kullanıcılara reklamsız izleme ve arka planda oynatma gibi özellikler sunuyor. 


Ancak hizmetin fiyatı, ABD'de gizli bir şekilde arttırıldı. Peki, bu artış Türkiye'de uygulanacak mı? İşte detaylar...

YouTube Premium Fiyatlarına Zam Geldi

Geçtiğimiz saatlerde YouTube, ABD'deki kullanıcıları için Premium hizmetinin fiyatını gizli bir şekilde güncelledi. Zam öncesi 11,99 dolar olan bireysel YouTube


 aboneliğinin fiyatı, artışla birlikte 13,99 dolara çıktı. Öğrencilere sunulan paketin fiyatı da 6,99 dolardan 7,99 dolara yükseltildi. Fiyat güncellemesinden etkilenmeyen tek paket, Aile aboneliği oldu.


YouTube'un bu fiyat artışını hala duyurmadığını belirtmeliyiz. Ancak artan fiyatlar, yeni aboneler için zaten yayınlanmaya başladı. Ayrıca, YouTube Premium'a ek olarak Music Premium'un fiyatı da 9,99 dolardan 10,99 dolara arttı.

Türkiye'de Fiyat Artışı Bekleniyor mu?

Peki, bu yeni fiyat artışları Türkiye'yi etkiler mi? Daha önce, YouTube Premium ücretleri en son geçen Ekim ayında güncellendi. Bu noktada, bireysel aboneliğin fiyatı 19,99 TL'den 29,99 TL'ye çıktı ve yıllık abonelik 299,99 TL oldu. Önceden 25,99 TL olan Aile planı, 59,99 TL'ye güncellendi. Bu noktada, dolar kurunun 18,50 TL seviyesinde işlem gördüğünü hatırlatmalıyız. Bu tarihten itibaren herhangi bir düzenleme yapılmadı.

Dolayısıyla, Ekim ayından bu yana Dolar/TL kuru ve KDV oranlarında yaşanan hareketlilik ve artışlar nedeniyle, fiyatların yeniden gözden geçirilmesi muhtemel görünüyor. Ancak, Google'ın hangi fiyatı belirleyeceğini bekleyip görmemiz gerekiyor.