Php nedir ? Php İle Neler Yapılır ?

Php nedir ? Php İle Neler Yapılır ?

Php nedir ? Php İle Neler Yapılır ?

Php nedir? sorusuna gelecek olursak şöyle bir tanım yapabiliriz. PHP (açılımı PHP: Hypertext Preprocessor) geniş bir kitle tarafından kullanılan, HTML içine gömülebilen, nesne yönelimli bir programlama dilidir. PHP kodları sunucu tarafında çalıştırılır ve istemci bilgisayara HTML içerik olarak geri döner.


Php İle Neler Yapılır ?

  1. veri tabanı bağlantılı uygulamalar.
  2. dinamik olarak oluşan grafikler.
  3. kullanıcıya, tarayıcıya ve tarihe göre özel durumlar veya içerikler.
  4. anketler.
  5. tartışma forumları
  6. elektronik ticaret uygulamaları
  7. web tabanlı e-posta uygulamaları
  8. XML verilerini okuma ve oluşturma,

Ve daha sayamadığımız bir çok madde çıkar genel olarak bir çok sitenin alt yapısı saf php alt yapılı bir çoğu site yeni teknolojinin gelişmesiyle beraber Javascript, Angular, Asp.Net gibi birçok dillerde günümüzde yer almakta.


Php Hayatımızda Neden yer veririz. ?

  • Php neden kullanmalıyız sorusuna bi kaç cümleyle değinelim. PHP kullanmanın en iyi yanlarından biri, MySQL dahil birçok farklı veritabanı diliyle etkileşime girebilmesidir. PHP ayrıca Windows, Linux ve Unix sunucularında da çalışabilir. Tüm bu dillerin ücretsiz olması nedeniyle, PHP kullanarak bir web sitesi kurmak ve oluşturmak ucuz ve kolaydır.


Kodlamaya nerden başlayacam diyorsanız php size göre ve ücretsiz siteler yapıp sitenizde kullanabilirsiniz.

  • PHP göreceli olarak diğer programlama dillerine göre öğrenmesi daha kolay olarak kabul edilir. PHP internete yerli olduğu için, projelerinizi internete çok daha hızlı ve zorluk çekmeden koyabileceksiniz.


Php Öğrenmek Şart mı ?

  • Özetle php, html ve css sitenin olmazsa olmazıdır. Bu üçü ile çok iyi bir site yapabilirsiniz. Bu site kullanışlı da olur. 5-10 sene öncesine kadar JS pek kullanılmıyordu bile ama js olan sitenin de tadı başkadır.