Apple, iCloud Fiyatlarına %100 Zam Yaptı: İşte Yeni iCloud Fiyatları Hakkında Tüm Detaylar

Apple, iCloud Fiyatlarına %100 Zam Yaptı: İşte Yeni iCloud Fiyatları Hakkında Tüm Detaylar

Apple, iCloud Fiyatlarına %100 Zam Yaptı: İşte Yeni iCloud Fiyatları Hakkında Tüm Detaylar

Son dönemde hızla artan döviz kurları, Türkiye'deki çoğu elektronik ürün ve abonelik temelli hizmetlerin fiyatlarının artışa geçmesine sebep olmuştur. Bu trendin ilk örneğini bir süre önce görmüştük ve şimdi sıra Apple'da. Şirket, yakın zamanda iCloud hizmetinin fiyatlarında ciddi bir artışa giderek kullanıcılarını şaşırttı. 


iCloud, kullanıcıların fotoğraflarını ve dosyalarını buluta yedeklemek için kullandığı bir hizmettir. Bu hizmet sayesinde, kullanıcılar istedikleri cihazdan dosyalarına kolaylıkla erişebilmektedirler. Türkiye'de de büyük bir popülerliğe sahip olan iCloud'un fiyatı, Apple'ın bu zam kararıyla birlikte yüzde 100 arttı.


iPhone da dahil olmak üzere neredeyse tüm ürünlerinin Türkiye'deki fiyatlarını artırmıştı. Apple en son olarak 8 Haziran tarihinde iPhone fiyatlarına zam uygulamıştı. O tarihlerde dolar kuru 23,30 TL civarında seyrediyordu. Ancak şu an, bu içeriğin hazırlandığı sırada, dolar kuru 26,04 TL'ye ulaşmış durumda. Bu durum, gelecek dönemlerde Apple'ın ürünlerine bir zam daha yapabileceği beklentisini güçlendiriyor. İşte yeni ve eski Apple iCloud fiyatları:


iCloud KapasitesiEski FiyatıYeni Fiyat
5 GBÜcretsizÜcretsiz
50 GB6,49 TL12,99 TL
200 GB19,99 TL39,99 TL
2 TB64,99 TL129,99 TL

Döviz Kurlarındaki Yükselişin Elektronik Ürünler Üzerindeki Etkisi

Apple'ın iCloud hizmetine yaptığı bu büyük zam, şirketin diğer hizmet ve ürünlerine de benzer bir artışın gelebileceği endişesini doğurdu. Apple'ın fiyat politikası ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle kullanıcılarını zor bir dönem bekliyor olabilir.

Döviz kurlarındaki yükseliş, elektronik ürünlerin fiyatları üzerinde doğrudan bir etkiye sahip. Bu durum, kullanıcıların bu tür ürünlere erişimini zorlaştırırken aynı zamanda bu ürünlerin ve hizmetlerin sağlayıcıları üzerinde de ekonomik baskı oluşturuyor. Bu durum, Apple'ın iCloud hizmetine yaptığı zammın temel nedenlerinden biri olabilir.