En İyi 5 WordPress Cache (Hız) Eklentisi

En İyi 5 WordPress Cache (Hız) Eklentisi

En İyi 5 WordPress Cache (Hız) Eklentisi

1. LiteSpeed Cache

LiteSpeed Cache, tamamen bedava olarak sunulmuş oldukça kapsamlı bir önbellek eklentisidir. Sahip olduğu benzersiz optimizasyon özellikleri sayesinde listenin başında olmayı hak etmektedir.


Bu eklentinin bu kadar ön plana çıkmasının ardında yatan nedense “Litespeed” teknolojisine sahip sunucularda “LSCache” modülünden faydalanarak benzersiz bir performans sunabiliyor olması.

2. WP Rocket

WP Rocket, pekçok kullanıcı yönünden meçhul & tercih edilmeyen bir eklentidir. Fakat WordPress amacıyla tasarlanmış en etkin önbellek eklentilerinden birisidir. Ücretli olması sebebiyle başka eklentiler kadar bilindik değildir, ön plana çıkmamaktadır. Fakat sahip olduğu özellikler ve teknoloji bakımından listenin 2. esnasında olmayı hak ettiğini söyleyebilirim.


Türkçe dil desteği tespit edilen eklentiyi 1 sitede aktif duruma getirmek amacıyla senelik $50 ödeme yapmanız gereklidir. Daha çok site amacıyla tercih edebileceğiniz paketleri daha elverişli bir fiyatlandırmaya sahiptir. Ücretli olduğu durumda +800.000 kullanıcısı bulunuyor. Buradan ne kadar etkin olduğu ile ilgili kafanızda bir önyargı oluşturabilirsiniz.


3. WP Fastest Cache

En iyi WordPress Cache eklentileri listesine girmeyi başaran WP Fastest Cache onur kaynaklarımızdan birisidir. Dünyanın en etkin önbellek eklentileri arasında gösterilmektedir. Ücretli / bedava versiyonları tespit edilen eklentinin geliştiricisi Emre Vona adlı bir Türk geliştiricidir.


Ziyaretçi adedi epey yüksek internet sitelerinde yaşanan yavaşlama sorunlarının önüne geçmekte epey iyidir. Kurulum ve tüketimi epey kolay ve Türkçe dil desteği tespit edilen bir eklentidir. Bazı extra özellikleri sadece ücretli versiyonda yayınlayan eklentinin senelik kullanım ücreti şayet normalde $50 olduğu durumda Türk kullananlara hususi 150 ₺’dır.


4. W3 Total Cache

W3 Total Cache, WordPress amacıyla tasarlanmış en eski önbellek eklentilerinden birisidir. Ücretsiz olarak yayılan eklenti, sahip olduğu eşsiz ve çok ayrıntılı ayarları yardımıyla birtakım kullanıcıların favorisi olmayı başarmaktadır. İlk bakışta epey düzensiz ve içinden çıkılamaz görünebilecek bu eklenti aşağı yukarı her şeyi en ince ayrıntısına kadar yapmanıza imkân tanımaktadır.


Çok ayrıntılı düzenlemeler yayınlayan bu eklenti ile gerçekleştireceğiniz ayarlamalar sonrasında sayfalarınızı ve umumi site içeriğinizi denetim etmeli ve bozulmalar yaşanıp yaşanmadığından güvenilir olmalısınız.


5. WP Super Cache


Automattic yönünden tasarlanan WP Super Cache, para ödemeden sunulması sebebiyle sık sık tercih edilmektedir. W3 Total Cache gibi epey esaslı önbellek eklentilerinden birisidir.


WP Super Cache sunmuş olduğu özellikler bakımından ele alındığında alternatiflerine göre azıcık daha cılız kalmaktadır. Bir kesim kullanıcı yönünden gereğince tesirli görünmesede eklentiden epey memnun olan epey çok kullanıcı vardır.


Kısaca WordPress amacıyla tasarlanmış, en etkin & bilindik önbellek eklentileri şunlar. En iyi WordPress Cache eklentileri ile ilgili sizlerde görüşlerinizi yorum alanını kullanarak bizimle paylaşabilirsiniz.